MANUALS


Ευχαριστούμε που επιλέξατε ένα μηχάνημα ECHO Ιαπωνίας. Μην ξεχνάτε ότι επιλέξατε ένα επώνυμο, Ιαπωνικής τεχνολογίας μηχάνημα, σχεδιασμένο να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Η μόνη υποχρέωσή σας προς αυτό είναι να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσεως και να το φροντίζετε σύμφωνα με αυτές ώστε να σας αποδώσει το 100% της λειτουργίας του και των δυνατοτήτων του.
Τα μηχανήματα ECHO Ιαπωνίας έχουν 5 έτη εγγύηση, η οποία ισχύει εφόσον συμπληρωθεί το ανάλογο τριπλότυπο έγγραφο. Γι’ αυτό το λόγο βεβαιωθείτε ότι μετά την αγορά έχετε πάρει μαζί σας και την κάρτα εγγύησης, σωστά συμπληρωμένη με εμφανή τα παρακάτω στοιχεία:

1. Τον τύπο του μηχανήματος.

2. Τον σειριακό του αριθμό (αναγράφεται και στο κουτί συσκευασίας αλλά και στο μηχάνημα).
3. Την ημερομηνία αγοράς.
4. Τα στοιχεία σας.
5. Σφραγίδα του καταστήματος.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποιες πληροφορίες τις οποίες τις θεωρούμε πολύ σημαντικές ώστε να γίνει μία σωστή αρχή καλής λειτουργίας η οποία να συνεχιστεί για πολλά χρόνια.

 • Tα μηχανήματα ECHO Ιαπωνίας έχουν κατασκευαστεί ώστε μετά την αγορά αγορά τους να μην θέλουν το λεγόμενο “στρώσιμο”, είναι ρυθμισμένα και έτοιμα προς χρήση. Ζητήστε από το τεχνικό τμήμα SERVICE του καταστήματος που θα το αγοράσετε να σας το συναρμολογήσει μπροστά σας, να σας δείξει τον ορθό τρόπο εκκίνησης και γενικά ότι χρειάζεται για τον ασφαλή τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος και την συντήρησή του. Εάν το κατάστημα δεν διαθέτει τεχνικό τμήμα SERVICE είναι υποχρεωμένο να είναι συμβεβλημένο με ανεξάρτητο τοπικό SERVICE ώστε να μπορεί να σας υποστηρίξει για οτιδήποτε ζητήσετε.

O αντιπρόσωπος Κύπρου των μηχανημάτων ECHO, L. Lambrou Agro Ltd, είναι στην διάθεσή σας για να επιληφθεί των ερωτήσεών σας σχετικά με τα μηχανήματα ECHO, καθημερινά στα τηλέφωνo 22667908, ή στο e-mail info@lambrouagro.com.cy.

 • Μεγάλη σημασία πρέπει να δίνετε στο μείγμα βενζίνης – λαδιού. Να θυμάστε πάντα ότι η αναλογία βενζίνης- λαδιού είναι, στα 5 λίτρα βενζίνης – 100ml λάδι. Το μείγμα πρέπει να γίνεται παρουσία σας και η αποθήκευσή του να μη ξεπερνάει το όριο των 30 ημερών. Η βενζίνη πρέπει να είναι καλής ποιότητας και το λάδι μίξης 2T να είναι εγκεκριμένο και υψηλών προδιαγραφών.
 • Προτεινόμενη Υψηλότερη προδιαγραφή : JASO“FD”


ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ

 • Πολύ σημαντικό σημείο πριν την εκκίνηση του Αλυσοπρίονου είναι να βεβαιωθείτε ότι το Φρένο είναι ανενεργό (τραβήξτε το λεβιέ φρένου προς το μέρος σας). Εάν βάλετε μπροστά το αλυσοπρίονο με το Φρένο σε λειτουργία, θα σας καεί όλο το σύστημα από την μεριά της λάμας (καπάκι λάμας, εξαρτήματα φρένου, συμπλέκτης, καμπάνα).
 • Μεγάλη σημασία επίσης πρέπει να δίνετε στο λάδι λίπανσης της λάμας και της αλυσίδας. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην χρησιμοποιείται καμένα ή χρησιμοποιημένα λάδια ή οτιδήποτε άλλο λάδι το οποίο δεν ενδείκνυται για αυτή την χρήση (κάποιοι χρήστες βάζουν ελαιόλαδο). Προτεινόμενο λάδι για την αποφυγή φθορών, στην λάμα και την αλυσίδα, ανάπτυξης μεγάλων θερμοκρασιών στον κινητήρα και καταστροφής της αντλίας λαδιού είναι το λάδι το οποίο είναι ειδικό για αυτό τον σκοπό. Πρέπει στη συσκευασία να αναγράφεται η ένδειξη “Λάδι για την λάμα και την αλυσίδα”.

Να θυμάστε, το λάδι λάμας και αλυσίδας “ECHO” έχει την κατάλληλη σύνθεση ώστε να επιτυγχάνετε καλύτερη λίπανση της λάμας και της αλυσίδας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου κάτω από οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες.

 • Το τακτικό καθάρισμα του φίλτρου αέρος και του κινητήρα είναι επίσης πολύ σημαντικό. Κάθε τέλος της ημέρας καθαρίστε το μηχάνημα έστω με ένα πινέλο, (εάν δεν έχετε πιεστικό πιστόλι) το φίλτρο αέρος και το εσωτερικό τμήμα του μηχανήματος από την μεριά του βολάν. Μην περιμένετε να τελειώσει η σεζόν για να πάτε το μηχάνημά σας για καθάρισμα. Επισκεφθείτε το κατάστημα που έχετε επιλέξει για το SERVICE των μηχανημάτων σας και ζητήστε να φυσήξει όλα τα μέρη του μηχανήματος ώστε να αφαιρεθούν όλα τα κατάλοιπα τόσο από το φίλτρο αέρος όσο και από τον κινητήρα. Με αυτό τον τρόπο προλαβαίνουμε την εισχώρηση σκουπιδιών μέσα στο καρμπυρατέρ και τον θάλαμο καύσεως και διατηρούμε χαμηλές θερμοκρασίες στον κινητήρα.
 • Το τακτικό τρόχισμα της αλυσίδας είναι πολύ σημαντικό ώστε να έχετε μεγαλύτερη απόδοση κοπής. Η επανάληψη τροχίσματος της αλυσίδας προσαρμόζεται ανάλογα με τον τύπο ξύλου που κόβεται κάθε φορά. Ένα σημάδι ότι η αλυσίδα σας θέλει τρόχισμα είναι, όταν χρειάζεται να πιέσουμε το μηχάνημα με δύναμη πάνω στο ξύλο για να γίνει η κοπή.


ΠΡΟΣΟΧΗ

 • Εάν κόβεται ΦΟΙΝΙΚΟΔΕΝΤΡΑ τα μηχανήματα θέλουν πολύ τακτικό καθάρισμα (φύσημα) στο φίλτρο αέρος και γενικά σε όλα τα εσωτερικά μέρη του κινητήρα. Επίσης όλα τα μηχανήματα που έχουν μεταλλικά μέρη είναι επιρρεπή στην διάβρωση λόγω μιας τοξικής ουσίας που παράγει ο φοίνικας. Γι΄αυτό το λόγο, τακτικά μέσα στην ημέρα, τα μηχανήματα πρέπει να καθαρίζονται με νερό (προσοχή να μην εισχωρήσει μέσα το νερό) και πριν τα χρησιμοποιήσουμε να τα αφήνουμε να στεγνώνουν. Ίσως μπορεί να χρειαστεί η επάλειψη των μεταλλικών μερών με ένα ελαφρύ αντισκωριακό.
 • Τέλος εάν το μηχάνημά σας υποστεί βλάβη, μην επιχειρήσετε να το φτιάξετε μόνος σας. Απευθυνθείτε στο κατάστημα από όπου το αγοράσατε.


ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ

 • Δώστε μεγάλη σημασία στη σωστή λίπανση της γωνιακής κεφαλής. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι κάθε 30 ώρες λειτουργίας θα πρέπει να τοποθετείτε την ανάλογη ποσότητα (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως) γράσο Λιθίου. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την πρόωρη φθορά των γραναζιών της γωνιακής κεφαλής, του άξονα μετάδοσης κ.ά. εξαρτημάτων.
 • Το τακτικό καθάρισμα του φίλτρου αέρος και του κινητήρα είναι επίσης πολύ σημαντικό. Μην περιμένετε να τελειώσει η σεζόν για να πάτε το μηχάνημά σας για καθάρισμα. Επισκεφθείτε το κατάστημα που έχετε επιλέξει για το SERVICE των μηχανημάτων σας και ζητήστε να φυσήξει όλα τα μέρη του μηχανήματος ώστε να αφαιρεθούν όλα τα κατάλοιπα τόσο από το φίλτρο αέρος όσο και από τον κινητήρα. Με αυτό τον τρόπο προλαβαίνουμε την εισχώρηση σκουπιδιών μέσα στο καρμπυρατέρ και τον θάλαμο καύσεως και διατηρούμε χαμηλές θερμοκρασίες στον κινητήρα.
 • Τέλος εάν το μηχάνημά σας υποστεί βλάβη, μην επιχειρήσετε να το φτιάξετε μόνος σας. Απευθυνθείτε στο κατάστημα από όπου το αγοράσατε.


Να ξέρετε ότι εάν ακολουθήσετε όλα αυτά τα βήματα θα χαίρεστε για πολλά χρόνια την άψογη λειτουργία και την υψηλή απόδοση των μηχανημάτων σας.


Ευχαριστούμε και πάλι που επιλέξατε το όνομα ECHO Ιαπωνίας.


ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Κάντε κλικ στις πιο κάτω εικόνες οι οποίες περιλαμβάνουν οδηγίες χρήσης των πιο κάτω μηχανημάτων.